CBR tussentijdse toets en examen


Bij een tussentijdse toets rijd je met een examinator van het CBR door het examengebied. Je doet alles wat op een examen ook gebeurt. Aan het eind worden je resultaten besproken en krijg je een uitslagformulier met de verbeterpunten. De toets leg je ca. 4 weken vóór het echte examen af, zodat je nog de 'puntjes op de i' kan zetten tijdens de rijlessen. Tijdens de toets kan je vrijstelling krijgen voor:
· autotechniek
· alle bijzondere verrichtingen
De toets is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden zodat je een beeld krijgt hoe het echte examen wordt afgenomen.

Ca. 4 weken na de toets leg je het praktijk-examen af. Eén uur vóór de toets of examen word je thuis opgehaald, zodat je nog even kan 'inkomen'. Na de toets of examen wordt je weer thuisgebracht. Als je wilt rijdt je instructeur mee met het examen.
Rijschoolland Lelystad voor rijlessen in Lelystad en Swifterbant
Te zenuwachtig of faalangst?
Bij het CBR kan je een faalangst-examen afleggen. Hierbij wordt vóór het examen gepraat over je angsten en hoe deze verminderd kunnen worden. De examinator houdt rekening met je zenuwen/faalangst. Je mag tijdens het examen bijvoorbeeld de auto even langs de kant zetten om 'even op adem te komen'. Je krijgt het gevoel dat de examinator je begrijpt, zodat je rustiger wordt en een betere examen kan afleggen.

Slagingspercentages
Hieronder zie je ons gemiddeld slagingspercentage over de afgelopen 5 jaren, zodat je een beter beeld krijgt hoe wij op de langere termijn presteren. (bron cbr)

Parkeren tijdens CBR examenUitslag CBR examen

81% slaagde de 1e of 2e keer tussen 2013-2017!

Rijschoolland Lelystad voor rijangst, faalangst, onzekerheid