Proefles


Een proefles duurt ca. 1½ uur en wordt meestal in de eigen woonplaats afgenomen. Wie nooit heeft gereden, begint eerst op het industrieterrein.
Rijschool voor rijlessen in Lelystad en Swifterbant
Instructie-vorderingenkaart
Tijdens de proefles wordt gekeken naar een aantal basisvaardigheden. Hiervoor krijg je een aantal opdrachten en voer je die zo goed mogelijk uit. Bij het uitvoeren van alle opdrachten wordt gekeken naar:
· Hoe snel heb je de leerstof door
· Hoe goed voer je die uit
· Na hoeveel keren heb je het onder de knie

De opdrachten bestaan o.a. uit afstellen stoel en spiegels, gebruik koppeling, gas, rem en schakelen. Bij genoeg tijd wordt ook kijk- en stuurtechniek geoefend. Wie al wat rijervaring heeft wordt ook naar andere zaken gekeken zoals voertuigbeheersing, inzicht en verkeersdeelname.

Na ca. een uur wordt een instructie-vorderingenkaart ingevuld waarop je kan inzien hoe je hebt gepresteerd. De instructie-vorderingenkaart wordt niet zomaar ingevuld, maar wordt gemotiveerd op welk niveau het examen zich bevindt en op welk niveau je je proefles hebt afgerond. Dit bepaald het aantal lessen dat je nodig hebt om te slagen.
Alle informatie krijg je in een handig informatieboekje mee naar huis, zodat je het thuis op je gemak kan doornemen en eventueel bespreken. Er hoeft in de auto dus niets besloten of getekend te worden!
De rijschool voor rijlessen in Lelystad en Swifterbant
Speciale gevallen
Wie rijangst, faalangst, onzekerheid, ADD of ADHD heeft, wordt naast het aanleren van de basisvaardigheden ook de mate van 'belemmering' vastgesteld. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben, zoals het verwerken van informatie, het vermogen om wat je ziet om te zetten in daden, het te vlug of te langzaam willen zijn, concentratieproblemen, onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken, etc. Ook dit wordt meegenomen in het eindresultaat.
Instructie vorderingenkaart voor rijlessen in Lelystad en Swifterbant
Rijangst, faalangst en onzekerheid in Lelystad en Swifterbant
90% blijft bij ons hun rijlessen volgen na de proefles!

De rijschool in Lelystad voor rijangst, faalangst, onzekerheid, ADHD, ADD