Succesverhalen 'lotgenoten'


Enkele succesverhalen van 'lotgenoten'
(vanwege privacy zijn achternamen en exacte leeftijd weggelaten)

Kimberly, Lelystad, 25-30 jaar, faalangst
Speciaal rijschool gezocht voor faalangst. Geen ervaring met andere rijscholen. Was goed opweg geholpen. Vriendelijke instructeur, zeer behulpzaam en geduldig. Grappig was dat ik zoveel mogelijk fouten mocht maken. Uiteindelijk maakten die fouten niets meer uit waardoor mijn zelfvertrouwen toenam. Autorijden was ineens hartstikke leuk!

Bart, Dronten, 25-30 jaar, onzekerheid
Man man man, je moest eens weten hoe onzeker ik was in mijn leven.
Dankzij de rijlessen heb ik zelfs in mijn dagelijks leven een aantal dingen op orde gekregen. Hij vertelde dat in het dagelijks leven ook keuzes moeten worden gemaakt en dat het met autorijden niet anders is. Die link ging ik opeens beseffen en probeerde het inderdaad uit. Ik begon dan ook steeds enthousiaster te worden met autorijden waarbij mijn eigen keuzes belangrijker waren dat andermans keuzes. Ik ben hem echt dankbaar!

Angelique, Urk, 40-45 jaar, rijangst
Ik heb al 13 jaar een rijbewijs en rij best vaak, maar zeg het woord snelweg en ik ben inderdaad snel weg. Van snelwegen moest ik totaal niets hebben. Ik probeerde die dan zoveel mogelijk te vermijden en ging altijd binnendoor, ook als ik heel ver moest. Van een vriendin hoorde ik van deze rijschool, die haar ook had begeleid. Ik besloot de gok te wagen. Ik weet nog heel goed wat hij letterlijk zei tijdens de intake:"In 12 uren ben je van je snelwegangst af én vind je de snelweg het leukste van het hele autorijden". Ik klapperde haast met mijn oren en dacht: die vent weet niet waar ie het over heeft. Want als ie mij kende .....
In 12 uren was ik inderdaad van mijn snelwegangst af én vind ik de snelweg nog steeds het leukste van het autorijden! Ik bracht hem een taart (via de snelweg).

Anne, Emmeloord, 35-40 jaar, rijangst
Ik rij zo'n 7 jaar auto. Op een dag gebeurde er bijna een aanrijding op een druk kruispunt, waardoor ik rijangst heb ontwikkeld. Verschillende therapeuten heb ik sindsdien gehad, maar ik kreeg het gevoel maar niet weg. Via via ben ik hier terecht gekomen. Op het eerste gezicht leek het me een gewone rij-instructeur. Niks geen stropdas met pak of iets dergelijks. Maar tijdens de intake merkte ik dat hij het wel eens kon zijn. Hij zei dat ik zo'n 20 uren nodig zou hebben. Na 20 uren vond ik inderdaad dat ik beter kon autorijden, zelfs beter dan ooit tevoren.Ik heb er zelf nog 10 uren bijgenomen. Ik wist niet dat autorijden zo leuk kon zijn. Ik pak nu voor elk wisjewasje de auto (eigenlijk heel slecht!). Maar ik ben gewoon zo superblij!

Esmee, Lelystad, 20-25 jaar, faalangst
Ik had al 3 rijscholen gehad waar ik totaal zo'n 100 lessen heb gereden. Ben ook 3 keer gezakt. Op internet kwam ik deze rijschool tegen. Bleek dat ik een verkeerde manier van bediening en kijken heb ontwikkeld waardoor ik te weinig tijd overhoud om het verkeer te observeren. Volgens hem als die eenmaal goed waren, hoefde ik me geen zorgen te maken voor mijn faalangst en kon ik slagen. Ik slaagde inderdaad het volgende examen.

Anita, Lelystad, 50-55 jaar, rijangst
Ik had ontzettende rijangst gekregen, vooral op de snelweg met uitvoegen en bij lange bochten. Ik had steeds het gevoel dat ik uit de bocht zou vliegen en mijn auto niet in bedwang kon houden. Ik reed dus alleen nog op 80 km weggetjes, wat overigens perfect ging. Ik ben opzoek gegaan naar een gespecialiseerde rijschool, wat ik uiteindelijk hier vond. Mijn instructeur had eindeloos geduld en na veel oefenen durfde ik weer zonder angst de snelweg weer op. Van de zomer zijn we zelfs weer naar Frankrijk gegaan, wat ik nooit had durven dromen!