Een aanhangwagen is handig bij het verplaatsen van spullen zoals nieuwe meubels of een grasmaaier. Wil je een nieuwe aanhangwagen kopen? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de weg op gaat. In deze blog lees je 4 tips voor het rijden met een aanhanger. 

Let op het maximale gewicht

Vaak hebben mensen de neiging om het voertuig net iets zwaarder te laden dan mag. Dit doen ze zodat ze minder vaak heen en weer hoeven te rijden. Echter is het erg gevaarlijk om te rijden met een te zwaar beladen voertuig. Dit kan ervoor zorgen dat je je voertuig niet onder controle hebt tijdens het rijden. Bovendien krijg je er ook een hoge boete voor. 

Oefen eerst

Onderschat het rijden met aanhangwagen niet. Je moet goed oefenen met het in- en uitrijden van je oprit en oefen eerst op rustige wegen. Achteruitrijden is bijvoorbeeld een vaardigheid die nogal wat oefening vergt. Als je te scherp draait, zal de aanhanger te scherp in een richting draaien. Houd er rekening mee dat je de eerste paar keren een aantal aanpassingen zult maken. Neem hier dan ook de tijd voor. 

Neem brede bochten

Omdat je voertuig nu bijna de dubbele lengte heeft, zal je aanzienlijk bredere bochten moeten nemen. Zo voorkom je dat je stoepranden of andere auto’s langs de weg geraakt. Zorg ook dat je de bochten rustig herneemt dan je gewend bent. Je aanhangwagen is geladen en je wilt niet dat je de inhoud beschadigd of omgooit. 

Doe rustig aan

Wanneer je een aanhanger trekt op de snelweg is het het beste om op de rechterbaan te rijden. Hoe zwaarder je voertuig, hoe langer het duurt om op te trekken. Met een aanhanger duurt dit dan ook aanzienlijk langer. Rijdt daarnaast iets onder de snelheidslimiet voor de veiligheid.

Pin It on Pinterest