Met een auto heb je veel vrijheid om comfortabel bij je eindstation te komen. Maar wat als je geen auto bezit? Dan is het huren van een auto de ideale oplossing. We kennen helaas allemaal wel iemand die problemen of onenigheid heeft gehad met een autoverhuurder. Als je op zoek bent naar een betrouwbare verhuurder in de omgeving Rotterdam, kijk dan bij auto huren Rotterdam. Hier vind je een  verhuurder die jou kan helpen en waar onderstaande punten geen enkel probleem zijn. Dat is natuurlijk wel zo fijn. In deze blog beschrijven we enkele afspraken waar je rekening mee moet houden, in Nederland of het buitenland.

Waar ga je op reis?

Als je een auto huurt ben je in principe vrij om te gaan en staan waar je wilt, gedurende de tijd dat je de auto huurt. Wees er wel bewust van dat veel verhuurders een clausule in de overeenkomst hebben waarin staat dat je niet zomaar naar het buitenland mag rijden. Soms komt er zelfs een extra toeslag als blijkt dat je in het buitenland bent geweest. De verhuurder moet dit wel doen, omdat de auto niet in elk land verzekerd is.

Maximaal aantal kilometers

Het is vrij standaard voor autoverhuurders om een maximaal aantal kilometers aan een periode vast te zetten. Bij sommige krijg je standaard een aantal gratis kilometers, maar het kan dus ook voorkomen dat je na een maximaal aantal kilometers extra moet betalen. Een toeslag dus op het extra gereden kilometers. We raden aan om van te voren alvast een idee te vormen van het aantal kilometers wat je denkt te gaan rijden.

De autoverzekering

Het is in Nederland vrij standaard dat de gehuurde auto verzekerd is door de verhuurder. In het buitenland willen ze hier nog wel eens moeilijk over doen en valt de verzekering deels op jouw bordje. In de overeenkomst staat dan namelijk dat jij verantwoordelijk bent voor alle schade bij misbruik. Bespreek dit daarom even goed met je verhuurder. Je wilt natuurlijk in alle rust op reis en niet hoeven nadenken over eventuele hoge kosten bij schade of een ongeluk.

Pin It on Pinterest