Een voertuig zorgt ervoor dat je mobiel bent en overal gemakkelijk heen kunt gaan. Het behalen van je rijbewijs is dan ook een bijzonder moment en zorgt ervoor dat je zelfstandiger bent. Nadat je jouw rijbewijs hebt gehaald, is de vervolgstap om een eigen auto te kopen of huren. Het huren van een auto is een keuze die meer en meer gemaakt wordt. Er zijn dan ook tal van verhuurbedrijven die een groot wagenpark hebben, waardoor je altijd de ideale personenauto of busje kunt huren die bij jou past. Daarnaast is het kopen van een tweedehands auto, ook wel occasion genoemd, ook een veel gekozen optie. Twijfel je nog tussen het kopen of huren van een auto? Lees dan dit blog. We bespreken hierin de voordelen van het huren van een auto en maken de keuze makkelijker. 

Rijd in de nieuwste modellen

Als je van autorijden houdt, is het meest natuurlijke verlangen om achter het stuur te kruipen van modellen die net (of bijna) van de dealer komen. Dit is echter niet gebruikelijk als het gaat om de aankoop van een auto, want het kopen van een geheel nieuwe auto is zeer prijzig en bovendien geen verstandige investering. Een auto wordt namelijk per gereden kilometer minder waard. Gelukkig kun je door het huren van een auto voor een scherpe prijs de prestaties van verschillende voertuigen testen. Op die manier kun je jezelf bovendien goed oriënteren en kom je erachter welk type voertuig het best bij jouw en je rijgedrag past. 

Kilometerstand is onbelangrijk

Een van de belangrijkste factoren die de verkoopprijs van een auto bepaalt is de kilometerstand: hoe meer gereden kilometers, hoe lager de verkoopprijs zal zijn. Wanneer je een auto koopt, zal je dan ook geregeld een blik werpen op de huidige kilometerstand. Tegelijkertijd is het niet goed voor een auto om lang stil te staan, waardoor het regelmatig maken van kilometers belangrijk is. Bij een huurauto hoef je jezelf niet druk te maken over de kilometerstand en rijd je een stuk vrijer. 

Ideaal voor stadbewoners

Veel mensen, vooral degenen die in stedelijke gebieden wonen die goed verbonden zijn met het openbaar vervoer, gebruiken hun auto alleen tijdens hun vakantie of voor specifieke uitstapjes. In dat geval moet je de rekenmachine erbij pakken en de kosten van een eigen auto (inclusief afbetalingen en verzekeringspremies, wegenbelasting, VTI-controles, de reparatiekosten voor pechgevallen, enz.) onder elkaar zetten. Je zal erachter komen dat de gemaakte kosten niet opwegen tegen de gereden kilometers. Door het huren van een auto bij Enterprise gebruik je de auto alleen wanneer je hem echt nodig hebt en voorkom je dus vele kosten. 

Pin It on Pinterest