Vakantie kost aardig wat geld en je wilt als het even kan toch wel besparen op bijvoorbeeld de reparatiekosten voor je auto. Het is erg belangrijk dat je de auto goed laten controleren voordat je ermee op vakantie gaat. Veel mensen rijden helemaal naar Zuid-Europa om daar op een camping bijvoorbeeld een vakantie te vieren. Dan is het wel erg belangrijk dat de auto tiptop in orde is omdat de reis behoorlijk lang kan duren. Wanneer jij ervoor zorgt dat je de reparatiekosten een beetje kunt drukken, dan heb je natuurlijk gewoon veel meer geld over voor je vakantie. Lees snel verder in deze blog, want we gaan je erin vertellen welke manieren er zijn om te besparen op de reparatiekosten voor je auto. 

Schadeauto bedrijven / auto-onderdelen 

Er zijn schadeauto bedrijven die het mogelijk maken om veel goedkoper aan auto-onderdelen te komen van nieuwe auto´s. Dit is mogelijk omdat het schadebedrijf de auto’s opkoopt bij de verzekeringsmaatschappij. Deze auto’s hebben schade door een ongeluk, maar kunnen in sommige gevallen nog wel gewoon de weg op na een reparatie. Er zitten echter ook auto’s tussen die niet meer de weg op kunnen, maar waar de onderdelen nog wel goed van zijn. 

Het gaat dan om nieuwe onderdelen die dus gebruikt kunnen worden bij een reparatie van jouw bolide. Je kunt geld besparen door op deze manier onderdelen te verkrijgen en niet bijvoorbeeld de garage nieuwe onderdelen te laten bestellen bij een leverancier. Bij https://www.schadeautos.nl/nl/home vind je gemakkelijk de juiste onderdelen voor je auto. 

Online kijken voor onderdelen 

Natuurlijk zijn er ook allerlei online opties om aan onderdelen voor auto’s te komen die allemaal net wat scherper geprijsd zijn. Wanneer je een wat oudere auto rijdt is het mogelijk om lekker te kijken op verkoopsites voor tweedehands onderdelen. Zeker als je een oldtimer rijd is het slim om online te gaan kijken. Soms vind je producenten van auto-onderdelen die zichzelf hebben toegelegd op het vervaardigen van replica onderdelen voor oldtimers die bijvoorbeeld niet meer door de oorspronkelijke fabrikant gemaakt worden. Ook zie je vaak oldtimeronderdelen uit auto´s die totall loss waren. Kijk goed rond en bespaar zoveel mogelijk op de kosten voor een reparatie. 

Pin It on Pinterest