Een reachtruck is tegenwoordig veel te vinden in magazijn bedrijven. Een reachtruck kan vanaf hoge hoogtes pallets uit een magazijn halen. Het behalen van een certificaat hiervoor is daarom ook van groot belang. Alleen op deze manier kun je meer salaris verdienen en is het mogelijk om sneller werk te vinden. Het behalen van het certificaat is niet al te moeilijk, maar hier heb je natuurlijk ervaring voor nodig. Er worden bepaalde eisen gesteld voor het halen van het certificaat. Zo moeten chauffeurs al het heftruckcertificaat hebben, maar ook al enige tijd ervaring hebben. Maar waarom is het nu handig om een certificaat hiervoor te halen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Beter inzetbaar op de werkvloer

Chauffeurs met een heftruck certificaat worden sneller aangenomen dan mensen zonder een certificaat. Toch is het soms belangrijk dat je een certificaat hebt speciaal voor reachtrucks. Veel bedrijven hebben namelijk alleen reachtrucks nodig en willen dat je hiervoor een certificaat hebt. Op deze manier weten de bedrijven ook zeker dat je goed kunt omgaan met de reachtruck. Je moet sowieso een theorie-examen doen, maar ook een praktijkexamen voor het certificaat. Je kunt ook voor allebei de certificaten opgaan, maar dit kan soms ingewikkeld zijn. De certificaten zijn minimaal 5 jaar geldig en hierna moet je een herhalingscursus doen. Als je het herhalingscursus haalt, wordt het certificaat verlengd met 5 jaar.

Wat zijn de kosten?

De vraag is natuurlijk wat de kosten zijn van een reachtruck certificaat. Hier staat geen vaste prijs op, omdat dit kan verschillen per aanbieder. Iedere aanbieder hanteert een andere prijs en biedt ook een andere service aan. Toch is het behalen van het certificaat bij iedere aanbieder hetzelfde. Vergelijk op het internet de verschillende aanbieders met elkaar, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de prijzen. Het is ook mogelijk om het certificaat in groepsverband te halen en hier krijg je vaak korting voor. Je moet wel 16 jaar of ouder zijn en dit is de minimale leeftijd die gehanteerd wordt voor het reachtruckcertificaat.

Pin It on Pinterest