Het is heerlijk om een PU gietvloer in huis te hebben en dagelijks van het comfort en de looks te genieten. Een dergelijke vloer is weliswaar onderhoudsvrij, maar dat betekent niet dat er geen schoonmaak aan te pas hoeft te komen. Kruimels, stof en vuil ruimen zich namelijk niet vanzelf op net als dat er altijd een ongelukje kan gebeuren met het omstoten van een glas drinken. Er zijn in elk geval wel een aantal praktische tips om je PU gietvloer schoon en mooi te houden.

1. Gebruik een stofzuiger

Een stofzuiger is ideaal om vuil en kruimels van een PU gietvloer te verwijderen. Het hangt van je huishouden af hoe vaak je de stofzuiger moet pakken. Dat doe je waarschijnlijk wat vaker als je een gezin hebt met jonge kinderen en huisdieren dan wanneer je alleen woont en hele dagen buitenshuis aan het werk bent.

2. Stof verwijderen met een stofwisser

Er ligt niet altijd vuil op de vloer, maar stof weet zich op de een of andere manier altijd een weg naar binnen te wanen. Dat zie je vooral goed als het zonlicht door de ramen op de PU gietvloer schijnt. Je hoeft dan niet meteen de stofzuiger te pakken, want stof is op deze vloer prima met een stofwisser te verwijderen. Dat komt omdat de stof zich niet als kauwgom hecht aan de vloer, maar er rustig op blijft liggen.

3. Natte reiniging voor een fris effect

Een fris effect realiseer je door na het stofzuigen de PU gietvloer even een natte reinigingsbeurt te geven. Maak de vloer niet te nat, want een dweil die een beetje vochtig is, geeft al een fris effect.

4. Vlekken verwijderen

Ruim als er drinken geknoeid is direct het vocht op en maak de plek schoon om deze daarna droog te wrijven. Zitten er zwarte strepen op de vloer? Haal deze dan weg met een microvezeldoekje.

5. Gebruik een gietvloer cleaner

Wil je de PU gietvloer een keer een goede schoonmaakbeurt geven, maar kan gebruik van een speciale gietvloer cleaner om streeploos en duurzaam te reinigen.

Pin It on Pinterest