Ben jij van plan om met de aanhanger te gaan rijden? Dan is het belangrijk om even te controleren of je alle benodigdheden hebt. Om te beginnen is het belangrijk dat je een auto hebt die in staat is om een aanhanger te trekken. Niet alleen moet de auto van een trekker voorzien zijn, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je auto zwaar genoeg is. Hoe zwaarder de aanhanger die je wilt trekken, hoe groter en zwaarder je eigen auto moet zijn. Het is dus een goed idee om eens te controleren hoe zwaar je auto is en wat voor aanhanger daarbij past. Daarnaast moet je aanhanger ook in goede conditie zijn. Kies bijvoorbeeld voor een aanhanger met neuswielen. Zo kun je er zeker van zijn dat je aanhanger makkelijk te verplaatsen is.

Neuswielen voor de aanhangwagen

Een aanhangwagen kun je voorzien van een neuswiel zodat deze makkelijker te verplaatsen is. Een neuswiel verbetert ook de veiligheid van een aanhanger. Neuswielen kun je eventueel los bestellen en onder je aanhangwagen plaatsen. Dat is wel zo prettig als je huidige neuswiel versleten of verroest is. Neuswielen zijn niet wettelijk verplicht, maar dat neemt niet weg dat ze ontzettend handig zijn als je met de aanhangwagen wilt gaan rijden.

Het rijden met een grotere aanhanger

Wil je met een grotere aanhanger gaan rijden? Dan heb je een BE-rijbewijs nodig. Het rijden met een grotere aanhanger is namelijk lastiger. Belangrijk is dat je echt eerst even dit rijbewijs haalt voordat je met een grotere aanhanger op stap gaat. Zo voorkom je namelijk dat je niet verzekerd bent. Ga goed na wanneer je in het bezit moet zijn van een BE-rijbewijs en wanneer niet.

Een aanhanger die goed werkt

Als je met de aanhanger wilt gaan rijden, dan is het belangrijk dat deze ook naar behoren werkt. Check dit daarom altijd even goed. De aanhanger moet werkende knipper- en remlichten hebben. Zo zien de mensen achter jou ook wanneer je op de rem drukt of een afslag wil nemen. Voer altijd een check uit voordat je de weg opgaat met een aanhanger.

Pin It on Pinterest