Heb je recent je rijbewijs gehaald en gelijk een nieuwe auto gekocht? Sluit dan een autoverzekering af. Autoverzekering jongeren is regelmatig prijzig vanwege geen of weinig schadevrije jaren. Ook omdat ze vrij nieuw zijn in de autowereld. De hoge kosten zijn voornamelijk dat zij nog beginners zijn en makkelijker schade kunnen oplopen in verhouding met gevorderde bestuurders.

Autoverzekering voor jongeren

Bij het afsluiten van een autoverzekering kan je te maken hebben met hoge premie kosten. Dit in verband met amper opgebouwde schadevrije jaren. Ook wordt er gekeken naar de inhoud van je motor en de bouwjaar van je auto. Bij het afsluiten van een autoverzekering kan je te maken hebben met drie verschillende soorten verzekeringen. De WA verzekering de WA+ verzekering en de volledige cascoverzekering.

Het aangaan van de basis casco verzekering (WA)

Een basis cascoverzekering is het meest eenvoudige verzekering die er is. Ook is dit meestal de goedkoopste verzekering. Als je een auto hebt die vrij oud is, ouder dan 10 jaar dan wordt het meestal geadviseerd om een basisverzekering af te sluiten. Zo heb je lagere premie kosten en kun je schadevrije jaren opbouwen. Wel is het belangrijk om te weten dat je bij een basisverzekering alleen verzekerd bent voor schade die je aan anderen veroorzaakt. Daarbuiten wordt je niet gedekt zoals bij brandschade, natuurschade of diefstal. Wil je ook hiervoor gedekt zijn, dan dien je een hogere verzekering aan te gaan. Bij WA+ verzekering en allrisk verzekering wordt je in deze situaties wel gedekt.

De WA+ autoverzekering

De beperkte cascoverzekering oftewel WA+ is een handige verzekering bij auto’s die niet al te oud zijn. Het wordt aangeraden om bij een auto van maximaal 10 jaar een WA+ verzekering te kiezen. Bij de beperkte cascoverzekering wordt je in de volgende situaties gedekt als je schade lijdt door:

  • Diefstal
  • Brand-, storm-, hagel-, ruitschade en schade door dieren

De Full-casco verzekering (Allrisk)

Deze verzekering is de meest uitgebreide verzekering waarmee je schade die je aan je auto veroorzaakt, verzekerd bent. Dit is de volledigste verzekering met alle soorten dekking in exclusief aanvullende verzekeringen. De dekkingen die je bij een allrisk verzekering krijgt zijn:

  • Diefstal
  • Storm-, brand-, ruit-, hagelschade en schade door dieren
  • Schade die je jezelf veroorzaakt
  • Vandalisme
  • Total loss verklaring

Extra aanvullende verzekeringen

Extra verzekeringen die de verzekeringsmaatschappij aanbiedt zijn als volgt:

  • Inzittendenverzekering
  • Rechtsbijstand
  • Aanschafwaarderegeling

Verzekering inzittenden

Hiermee ben je verzekerd voor schade die je bij een ongeval aan jezelf of passagiers leidt. Hierbij kun je denken aan letselschade of overlijden. Met deze verzekering worden de medische/schadekosten gedekt.

Verzekering rechtsbijstand

Heb je een conflict en start er een juridische procedure rondom dit conflict? Dan heb je een aanvullend recht genaamd rechtsbijstand. Met deze verzekering kan je bij juridische geschillen juridische hulp krijgen. 

Aanschafwaarderegeling

Bij deze aanvullende verzekering ben je de eerste paar jaar verzekerd bij een total loss verklaring of bijvoorbeeld diefstal. Dan worden de kosten vergoedt en zul je zelf niet te maken hebben met extra kosten.

Pin It on Pinterest