Natuurlijk moet je jezelf even voorbereiden op je zoektocht. Zorg dat je weet wat je wel en niet wilt. Stel een budget op dat je wilt aanhouden en stel voor jezelf een doel waarbij je tevreden gaat zijn met je nieuwe auto.

Het zoeken

Je zoektocht begint door rond te zoeken, vind je een auto mooi? Check dan direct het kenteken en stel jezelf voor aan de verkoper van de auto. Stel alle vragen die je wilt weten of bewaar ze voor de fysieke afspraak als je die gaat maken. Als je dan uiteindelijk een testritje gaat doen, check de auto compleet van boven tot onder. Neem iemand mee met verstand hiervan als je dat zelf niet hebt. Zodat je zo zeker mogelijk bent van je aankoop. Check de accessoires, check de banden, de kabels en check op lekkages. Voer je eigen onderzoek uit op de auto. 

Onderhandelen

Durf te onderhandelen, dit gaat je veel geld besparen. Doe een bod op basis van de waarde die jij de auto geeft. Wees geen keiharde onderhandelaar, wees reëel en zorg dat je samen op een prijs uitkomt waarmee je beide tevreden bent. Als laatste stap zorg je dat alles goed wordt geregeld op papier. Zorg dat je alle gegevens hebt en dat alles klopt. Als alles goed gaat bezit je nu officieel je eigen auto, gefeliciteerd! Je kan natuurlijk ook voor een wat minder prijzige auto gaan. Zoals bijvoorbeeld schadeauto`s. Doe dit vooral als je ervan houdt om te klussen met auto`s, dan is dit een van de goedkoopste en leukste opties. In conclusie, let goed op bij je aankoop. Hou deze lijst aan en neem een vertrouwd iemand mee. Zo zorg je ervoor dat je zo snel en veilig mogelijk kan genieten in je nieuwe auto!

Pin It on Pinterest