Veiligheid bij grote bedrijfspanden is van een groot belang en hier ben je als werkgever verantwoordelijk voor. Ongevallen zijn natuurlijk vervelend voor zowel werknemer als werkgever. Het kost natuurlijk veel geld en persoonlijke ongevallen kunnen zorgen  voor verzuim op de werkvloer. Daarom is het van belang dat je rondom en binnen je bedrijfspand alles zo veilig mogelijk maakt. Wordt er met heftrucks in het bedrijfspand gereden? Dan is het natuurlijk van belang dat er bepaalde verkeerstechnieken worden toegepast. Met een heftruck kunnen namelijk ook vervelende ongevallen gebeuren en dit wil je het liefst voorkomen. Je kunt dat met wegmarkering doen en in dit artikel kun je daar meer over te weten komen.

Wegmarkering

Met wegmarkering kun je aangeven wat de regels zijn binnen het bedrijfspand. Niet de regels omgang personeelszaken, maar de regels omtrent het verkeer. Maak een duidelijke wegmarkering voor de heftrucks, waar ze kunnen rijden. Je wilt daarnaast een aparte belijning gebruiken voor de mensen die lopen. In een magazijn is het ook van belang om eenrichtingsverkeer duidelijke aan te geven. Je kunt dit net zoals op de normale weg met duidelijke witte pijlen markeren. Ook buiten het bedrijfspand is het van belang dat er wegmarkering op de bestrating zit. Je kunt belijningen laten toepassen voor in het verkeer op het bedrijfsterrein. Vooral op bedrijfsterreinen waar veel gelost wordt met vrachtwagens, is dit van een groot belang. Geef ook duidelijk aan wanneer iemand voorrang heeft, zodat er geen vervelende ongelukken kunnen gebeuren. Naast wegmarkering kun je ook verkeersborden hiervoor gebruiken.

Schakel een expert in

Wil je de veiligheid verhogen in en rond je pand door middel van wegmarkeringen? Schakel dan een expert in op het gebied van wegmarkering, die je daarmee goed kan helpen. Een expert kan namelijk in één oogopslag zien welke wegmarkering nodig is op je bedrijfsterrein. Hierbij geven ze duidelijk advies en maken ze een ontwerp van hoe het eruit moet komen te zien. De wegmarkering moet natuurlijk wel bijgehouden worden, omdat dit over de jaren heen kan gaan slijten. Doordat ze niet meer goed zichtbaar zijn, kunnen er juist meer ongelukken ontstaan.

Pin It on Pinterest